Kennel Gydanskij             Forsiden       Mushing        Udstilling       Nyheder        Izars side        Victors side


Vi mindes Gydanskij's Iamal
.

23.07.1998


16.02.2011


Iamals liv i billeder


Af Gyda Bruun   

Den 16. februar 2011 sov Gydanskijs Iamal ind, 12½ år gammel.
Iamal er fra Gydanskij's seneste kuld hvalpe, hvor der blev født 6 hanner. Selv om han ikke boede hos os, kom han til at spille en større rolle i vores liv end så mange af de andre hvalpe, der voksede op hos os. 

Den første søndag i februar kom Iamal med sine ejere, Grethe og Kurt Carlsen, for at hilse på ved vores træning i Haraldsholm Skov. Det var rigtig hyggeligt, og vi fik taget et par billeder af Iamal, som viste sig at skulle blive de sidste.

For da alle 3 kom igen næste søndag for at hilse på kuldbroderen Imara, kaldet “Bamse” med familie, var Iamal meget træt og ville hurtigst muligt ind i deres bil igen. Få dage senere fik han fred. 

 
Vi har fulgt Iamal på nært hold gennem alle årene, især i vinterhalvåret, hvor vi har mødtes med Grethe og Kurt til træning i skovene så godt som hver weekend.

Som min erfaring er med samojeder, var Iamal god til at tilpasse sig vore rutiner, når vi nogen gange har passet ham. Han var en glad, tillidsfuld og godmodig hund, lagde ikke op til klammeri. Modsat Izar var han legesyg og forblev det næsten til det sidste.

I den periode, hvor jeg trænede de to kuldbrødre til løb, hentede vi nogen gange Iamal midt på ugen, hvor “hans mennesker” var på job. Og hvilken modtagelse man fik. Han blev så begejstret og vidste snart ikke, hvilket ben han skulle stå på. Så ud til bilen og af sted. Der blev gøet lidt undervejs, han vidste jo nok, hvad vi skulle. Vel hjemme igen gik han stille og rolig ind og lagde sig på sin vante plads. Han var en god “dreng”.
 

Iamal deltog i sit første løb i nov. 99 sammen med Gydanskij`s Hjalte, i hvem han havde en fantastisk læremester, der bare ville fremad. Med Kurt som musher vandt de 4 danmarksmesterskaber i 2hundeklassen. I Danstrup hegn år 2000, Langesø 2001, Stursbøl 2002 og Gribskov 2003.
 
Så fik jeg den glæde at træne ham sammen med hans bror Izar, og vi kørte en 2. plads hjem til DM i Frøslev 2004 og siden flere gode placeringer.
Da det viste sig, at DM i Stursbøl 2006 kunne afvikles som slædeløb, og jeg ikke følte mig rutineret og stærk nok til at klare det med det tempo de to “drenge” lagde ud med, sprang Kurt til i sidste øjeblik, og minsandten om de tre ikke kørte endnu et Danmarksmesterskab i hus. Godt gået.
 
Jeg kørte igen med dem i Danstrup hegn 2007 og fik en 4. plads, og så sent som 2009 fik vi en 5. plads til DM i St. Dyrehave. Da var de blevet 10½ år gamle.


Stursbøl november 2008:
Grethe og Kurt flankerer Imal og Izar, der utålmodigt venter på at Gyda skal slippe bremsen og sige GO.

Stursbøl november 2008:
Imal og Izar var et superteam - her kan man se hvor meget de to brødre lignede hinanden.

De to dejlige brødre har givet mig og Arne så mange gode oplevelser, de har været en fornøjelse at køre med, de opførte sig så ens – var som et par kloninger.
 

Jeg mindes dem med glæde.

Tak til Grethe og Kurt
for lån af Iamal og
for alle de mange gode år. 


Opdateret 19. april 2012